Go to Top

Praktijk

Uitgangspunt in lichaamsgerichte psychotherapieën is de eenheid van lichaam en geest.

Sensomotorische Psychotherapie

‘Kind loop toch eens rechtop.’

Iedereen weet hoe moeilijk het is iets aan je lichaamshouding te veranderen. Nog moeilijker blijkt het om je mentale en emotionele houding in het leven te veranderen. Er is bovendien een samenhang tussen je fysieke houding en je psychische gesteldheid. Het lichaam houdt als het ware bepaalde problematiek vast. Het lichaam, emoties, gedachten, herinneringen, associaties kunnen allemaal de invalshoek zijn om je problemen te verwerken.

Door het combineren van die verschillende verwerkingsniveau’s kan er tijdens de therapie soms plotseling veel ten gunste veranderen in hoe je jezelf en je eigen leven ervaart. Sensomotorische psychotherapie werkt via gerichte mindfulness heel direct naar gewenste verandering.

dans/bewegingstherapie

‘Danstherapie wat moet ik me daarbij voorstellen? Moet ik dan een dansje maken?’

Nee, je hoeft bij danstherapie niet te dansen, maar als je het gevoel hebt dat je meer uit je leven zou willen halen en toch niet precies weet waar het je aan ontbreekt kan een therapievorm, die werkt met expressie, zoals danstherapie, je helpen uit te vinden wat je dwars zit. Door je uit te drukken in beweging, hoe simpel ook, komen er vaak associaties op, emoties en herinneringen die je nieuw inzicht geven in jezelf. Door dit te delen met de therapeut krijg je meer contact met die delen in jezelf, die verborgen waren. Bij stemmingswisselingen werkt een creative therapie, zoals danstherapie, ondersteunend en regulerend.
Danservaring niet vereist.

Leertherapie

In het kader van de opleiding Master in Dance Therapy, Codarts Rotterdam, geef ik leertherapie – personal therapy.